Wanneer geef je je kind op voor de peuteropvang?

Je weet in je achterhoofd dat het er een keer van moet komen, maar je stelt het stiekem iedere keer uit: de peuterspeelzaal. Ja, je weet dat het leuk is voor kinderen en helemaal als je kind enig kind is. Ja je weet het, het is goed voor de ontwikkeling van kinderen om samen te spelen en dat dit de spraakontwikkeling ook ten goede komt. Je weet het allemaal, maar toch vind je het lastig om je kind los te laten.

Waarom peuteropvang?

Kinderen vinden het leuk om met andere kinderen samen te zijn, en zo kunnen ze ook alvast wennen aan school en het schoolritme. Van vier jaar thuis en bij opa en oma naar een school met een continurooster is anders best een grote overgang.

Als je kind twee jaar is geworden kan het komen spelen in onze peuteropvang. Je mag natuurlijk altijd eerst een keertje komen kijken (https://www.kinderopvang-heerhugowaard.nl/rondleiding-aanvragen/), neem je kindje dan vooral ook mee! 

Peuteropvang of peuterspeelzaal, wat is het verschil?

Peuteropvang valt onder de Wet Kinderopvang, daardoor zijn de breng- en haaltijden vaak wat ruimer. Bij de peuterspeelzaal zijn de dagdelen vaak vastgesteld tussen 9.00 en 11.30 uur. Soms is de haaltijd aangepast aan het continurooster van de school en kun je je kind samen met je oudere kind(eren) ophalen om 14.30 uur. Je peuter eet dan een broodje mee en kan eventueel nog een middagslaapje doen. 

Is peuteropvang duur?

Dat valt heel erg mee omdat belastingteruggave mogelijk is. Bij de peuterspeelzaal zijn er vaak subsidiemogelijkheden vanuit de gemeente. Onze afdeling Klantcontact (https://www.blosse.nl/pg-25185-7-57288/pagina/contact_blosse.html#!section) kan je hier alles over vertellen en je een offerte op maat aanbieden. 

Ik hoor vaak over Uk en Puk, wat is dat precies?

Uk en Puk is een methode van de voorschoolse educatie (https://www.blosse.nl/pg-25185-7-124582/pagina/b2-opvang-opvangvormen-kinderdagopvang-vve-uk-en-puk.html) (VE). Dit is een totaalprogramma met speelse activiteiten voor kinderen van nul tot vier jaar. Kinderen ontwikkelen zich door te spelen, te ervaren en te ontdekken. Uk & Puk biedt de kinderen de optimale speelruimte om te oefenen op het gebied van spraak en taal, het omgaan met gevoelens en omgaan met elkaar, bewegen en ervaren, en ruimtelijk begrip.

 

Lees meer (https://www.blosse.nl/pg-25185-7-129703/pagina/opvang-opvangvormen-psg-waarom-peuteropvang.html)

PSZ-De-PADDESTOEL-2-1024x678 PSZ-De-PADDESTOEL-2-1024x678
peuter tekent peuter tekent
peuter verf peuter verf
peuter buiten peuter buiten